Diensten

Budgetbeheer icoon

Budgetbeheer

Financiële problemen kunnen onder andere ontstaan door ontslag, echtscheiding, ziekte, verslaving en/of te hoge uitgaven. Door deze omstandigheden kunt u mogelijk niet meer aan al uw betalingen voldoen. Na verloop van tijd vallen de aanmaningen van incassobureaus bij u op de mat, eventueel gevolgd door een bezoek van een deurwaarder met een dwangbevel.

Lees meer

bewindvoering icoon

Bewindvoering

Bewindvoering: “Als iemand door zijn lichamelijke of geestelijke toestand niet meer in staat is zijn financiële zaken te regelen, dan kan hij zijn goederen en geld onder bewind laten stellen”.

Lees meer

Mentorschap icoon

Mentorschap

Dit is voor mensen die moeite hebben met het maken van persoonlijke keuzes. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van het huishouden, het zoeken naar andere woonruimte of het maken van medische keuzes en beslissingen over verpleging of behandeling.

Lees meer

Curatele-01

Curatele

Curatele is een maatregel die verder gaat dan bewindvoering en mentorschap. Soms is iemand zo in de war dat hij helemaal niet meer voor zichzelf kan zorgen. Hij weet niet meer wat hij doet of wat de gevolgen daarvan zijn. Of hij brengt zichzelf of anderen in gevaar. Dan kan iemand ‘onder curatele gesteld’ worden.

Lees meer