Mentorschap

Mentorschap

Soms kunnen mensen niet goed voor zichzelf opkomen. Bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn of een beperking hebben. Ze vinden het lastig om informatie goed te begrijpen en om beslissingen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met dementie, hersenletsel, een verstandelijke of psychische beperking. Voor hen is het moeilijk om de juiste keuzes te maken als het gaat om hun eigen verzorging, verpleging, begeleiding of behandeling. Dan kan er een mentor benoemd worden die deze beslissingen overneemt. De mentor neemt deze beslissingen wel zoveel mogelijk samen met de persoon om wie het gaat.

Wat is mentorschap?

Mentorschap is een wettelijke maatregel en wordt aangevraagd bij de rechter. Deze maatregel is bedoeld om jou of je naaste te beschermen op het persoonlijke vlak. Je moet daarbij vooral denken aan beslissingen die moeten worden genomen over verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding. Een mentor neemt beslissingen hierover zoveel mogelijk in overleg met de persoon om wie het gaat. In principe kan iedereen mentor worden. Bijvoorbeeld een familielid. Maar soms is er geen familie of kan/wil familie geen mentor zijn. Dan kun je voor professioneel mentorschap bij Budgetbeheer Eemsdelta terecht.

Afspraak maken

Binnen 24 uur (op werkdagen) na uw aanvraag nemen we contact met u op. We maken dan een afspraak bij u thuis of bij ons op kantoor. Deze afspraak is vrijblijvend en kosteloos. Mail naar info@budgetbeheereemsdelta.nl of bel 0596-729 119

Direct hulp nodig?

Bel of app naar: 0596-729119

Bezoekadres
Landstraat 66
9934 BP Delfzijl
Geopend van 9:00-16:30 uur.

Daarom Budgetbeheer Eemsdelta

 Laagdrempelig
 Persoonlijke aandacht
✓ s’avonds en op zaterdagochtend bereikbaar
 Bij ons bent u geen nummer
Aangesloten bij NBBI